Η ιστορία μας

Στην Costa Coffee, πάντα πιστεύαμε ότι χρειάζεται πάθος για να φτάσεις στην τελειότητα. Κυρίως, γιατί αυτό πίστευαν ο Sergio και ο Bruno - τα αδέρφια Costa.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1971

Έχουμε πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας στο να βρίσκουμε την καλύτερη ποιότητα καφέ. Από επαναστατικές μεθόδους και δέσμευση στην ποιότητα σε αξέχαστες επιτυχίες που έχουν κάνει το Costa Coffee το αγαπημένο εθνικό κατάστημα καφέ, η ιστορία μας είναι τόσο μοναδική όσο ο καφές μας.  

Αλλά πρώτα, ας ξεκινήσουμε όπως ξεκινάει και κάθε καλή ιστορία. Από την αρχή της. 

 Η ιστορία του Costa Coffee ξεκίνησε το 1971 όταν ο Sergio και ο Bruno έφτασαν στο Λονδίνο με έναν διακαή πόθο να κάνουν τον τέλειο καφέ μέρος της καθημερινής ζωής. Ανοίγοντας ένα μικρό καβουρδιστίριο στην οδό Fenchurch, δεσμεύτηκαν να βρίσκουν την καλύτερη ποιότητα καφέ.

 Ήταν τότε που οι αδελφοίCosta έκαναν 112 τυφλές δοκιμές σε επιλογές καφέ, μέχρι να δοκιμάσουν μία αρκετά καλή για να είναι το signature blend μας. Το ονόμασαν Mocha Italia και παραμένει το signature blend μας μέχρι σήμερα.

icon

Τα αδέλφια Costa έκαναν 112 τυφλές δοκιμές σε επιλογές καφέ, μέχρι να δοκιμάσουν μία αρκετά καλή, ώστε να αποτελέσει το Signature Blend του Costa Coffee.

Το Signature Blend μας

Το εικονικό Signature Blend είναι ο τέλειος συνδυασμός και η ισορροπία μεταξύ των λεπτεπίλεπτων κόκκων Arabica και των ισχυρών κόκκων Robusta, καβουρδισμένοι αργά και με ακρίβεια για τουλάχιστον 18 λεπτά ώστε να διασφαλιστεί ότι οι κόκκοι διατηρούν την μεστή γεύση τους, το πλούσιο άρωμα τους και την απαλή υφή τους.

Συνεχίζοντας

Το 1978, καθώς η ζήτηση για καφέ αυξανόταν, επεκτάθηκαν και οι εγκαταστάσεις μας, μετακινούμενοι στο νότιο Λονδίνο όπου τα αδέρφια μετέτρεψαν ένα τεράστιο χωράφι σε ένα ολοκαίνουργιο καβουρδιστήριο.  

Το νέο εργοστάσιο βρισκόταν στην οδό Old Paradise, Lambeth, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2017.  

Από εκεί, ο Sergio και ο Bruno παρήγαγαν και διένημαν το Signature Blend σε κάποιες από τις πιο αξιόλογες επιχειρήσεις της εποχής.

icon

Πριν ανοίξουμε τα διάσημα καταστήματά μας πουλούσαμε τα προΪόντα μας σε πολυτελή ξενοδοχεία στο Λονδίνο, όπως το the Ritz, παραδίδοντας τα με στυλ από τα διάσημα μαύρα ταξί του Λονδίνου

Από ένταση σε ένταση

Το 1981, τα αδέρφια άνοιξαν το πρώτο τους Costa Coffee κατάστημα στον δρόμο Vauxhall Bridge.  

Ήταν σε αυτό το καινοτόμο κατάστημα που τα αδέρφια έγιναν οι πρώτοι που πουλούσαν τον καφέ στο Λονδίνο σε πορσελάνινες κούπες Espresso και Cappuccino ώστε οι πελάτες τους να μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία του καφέ στα καλύτερά της.  

Σύντομα άρχισαν να ανοίγουν καταστήματα σε πολλές διάσημες τοποθεσίες στο Λονδίνο και να γίνονται προορισμός για τους ευκατάστατους Λονδρέζους.